Ergotherapie voor volwassenen

Ergotherapie ondersteunt volwassenen in het dagelijks handelen thuis, tijdens studie of werk en in hun vrije tijd.
Soms gaan de dagelijkse dingen niet meer vanzelf. Jezelf aankleden, een boterham smeren, de afwas doen of een wandeling maken gebeurt met pijn en moeite. Dan kan ontstaan door een operatie, ziekte, handicap of door ouderdom.

Het doel van ergotherapie is om samen met u te zoeken naar mogelijkheden om optimaal en naar eigen tevredenheid te functioneren in de samenleving. In een eerste gesprek met u en uw naasten worden de beperkingen en mogelijkheden ge├»nventariseerd. Activiteiten die problemen geven worden geobserveerd en geanalyseerd.   

Advisering

Ik geef advies hoe u activiteiten op een andere manier kunt uitvoeren of geef advies welk hulpmiddel voor u geschikt is. Samen met u en uw naasten (partner, mantelzorger of begeleider) bekijken we wat de beste mogelijkheden zijn.

Training

Het op een andere manier leren uitvoeren van activiteiten en het leren omgaan met een hulpmiddel zijn enkele voorbeelden van training. Ook geef ik scootmobieltraining, waarbij ge├»nventariseerd wordt of u veilig aan het verkeer deel kunt nemen.

Begeleiding

Het leren omgaan met vermoeidheid, lichamelijke overbelasting en inzicht krijgen in uw zintuiglijke informatieverwerking zijn enkele voorbeelden waarin ik u kan begeleiden. Ook begeleid ik bij het aanvragen van voorzieningen.

Wilt u meer weten over wat ergotherapie kan betekenen, kijk dan ook eens op de website van Ergotherapie Nederland.

AGB code zorgverlener: 88-000591
AGB code praktijk: 88-(0)51164
KP nummer: 79906548390
KvK nummer: 30265543